Butler Snow

The national firm with the tagline “Law Elevated” took the 51st floor of the 1800 California building where English sycamore, natural stones, and light finishes result in an elegant interior that stands above the rest – the exterior views aren’t bad either!


Location: Denver, CO
Size: 26,000 SF
Contractor: Provident Construction Company
Professional Partners: BCER Engineering, Lewis Graham Art Consultants, Barefield Solutions
Photography: David Lauer

Practical Privacy

Law is a private affair, especially if the firm is representing both parties. Clients and council can maintain privacy separation by utilizing the hospitality room (pictured). The dual entry with adjacent wet bar allows the firm to usher guests through the space while catering to their needs.

“Really pleased with our entire team’s ability to execute this simple and refined approach. Oversights would stand out; the care invested by all really shows!”

Simple Formality

To create the upscale look, symmetry and simplicity became guiding concepts. Thin veneer oversized marble slabs, classic millwork, and neutral tones provide a timeless look. Special attention was paid to creating brilliant details for an understated look.


“A lot of work went into achieving such simple design. This hi-rise building is notorious for un-level slabs and we invested additional effort to ensure critical alignments could be achieved – it was paramount; the composition required everything to be true and well executed.” 

“A work by renowned Denver artist, Duke Beardsley, was selected for the elevator lobby. It’s bold red hue pops nicely off the highly refined finishes. It was the perfect finishing touch to the architecture.”

– Melissa Marlow, Acquilano

Quiet Textures

The low contrast palate uses a variety of natural textures to help create variety. Sheer fabric window treatments, natural sycamore veneer, organic carpets, well-crafted casework, veined marble, and plush upholsteries all come together with balance.


“One of my favorite surprises is the 180-degree departure in the breakroom. Since it was out of the public perception, we broke from the restraints of the corporate standard to create a contrasting break space. We utilized a woven Chilliwich product to face the statement waterfall soffit and tied the space back to the office through the use of blond wood accents.

– Melissa Marlow, Acquilano

We Love Meeting New People

Say Hello    /

Atlanta
Austin
Boston
Calgary
Charlotte
Chicago
Columbus
Denver
Ft. Lauderdale
Grand Rapids
Los Angeles
Mexico City
New York
Philadelphia
San Fransisco
Seattle
Toronto
Vancouver
Washington, DC